Bagi membantu mereka yang terkesan ekonomi disebabkan "Covid-19", kami telah waqaf kan ilmu ini, agar dapat disebarkan secara percuma kepada semua orang.

Daftar PERCUMA Hari Ini

MB2000 membantu ribuan usahawan baru dan bisnes part time untuk berjaya dalam bisnes dengan lebih mudah sejak tahun 2014.

Formula MB2000 adalah program ilmu yang lain dari yang lain.

Ia membantu usahawan baru mendapatkan jualan pertama mereka dalam masa 48 jam, tanpa produk, tanpa modal, tanpa pejabat, tanpa staff

Daftar preview percuma pada kelas ini yang bernilai RM250.

Isi Kandungan Kelas

  • 1

    Selamat Datang Ke MB2000!

    • Mesej Penting Dari Trainer Anda

    • Langkah "Magic" Pertama Sebelum Mulakan Bisnes

    • Bukti Kejayaan Pelajar Lepas

    • Sedutan Alumni MB2000

    • MB2000 Terperinci & Step by Step

    • MB2000 Dapat Solusi Yang Dicari Dengan Harga Murah

    • MB2000 "Saya Paksa Adik Saya Hadir"

    • MB2000 Fresh Grad Geram!

    • MB2000 Belajar Cara Joint Venture

    • Upgrade Untuk Akses Penuh MB2000

  • 2

    Nasihat Express (Dengar Ni Dulu!)

    • Nasihat "Express" Cara Mulakan Bisnes

  • 3

    Minggu 1: Cari Produk

    • Rahsia Mencari Produk / Servis Yang Ada Permintaan Tinggi

    • Handout Minggu 1

  • 4

    Minggu 2: Uji Permintaan Produk Dalam 48 Jam

    • Cara Uji Produk

    • Handout Minggu 2

    • Cara Validate - Perbualan Dengan Safie

    • Kuiz Menguji Pemahaman

  • 5

    Minggu 3: Betulkan Apa Yang Salah

    • Menilai Ujian Bisnes dan Betulkan Silap

  • 6

    Minggu 4: Buat RM2,000 Sebulan

    • Strategi kembangkan bisnes supaya menjana RM2,000 Sebulan

    • Handout Minggu 4

    • Cara Menjual Dengan Mudah

    • Skrip Tambah Pelanggan Dengan Referral

    • Teknik Joint Venture (JV) Advanced

  • 7

    BONUS Istimewa!

    • MB2000 Live Group Coaching - Sesi 1

    • MB2000 Live Group Coaching - Sesi 2

    • 3 Teknik Mencari Idea Produk Yang Laris

    • LIVE Dari United Kingdom: Cara Paling Cepat Mula Bisnes Dengan Risiko Paling Rendah

    • Upgrade Untuk Akses Penuh

    • Akses Ke Grup Usahawan Elite "Geng STP"

    • Akses Ke Geng STP

  • 8

    BONUS "Simple Tapi Power"

    • Strategi Buat Ramai Orang Engage Dengan Iklan Kita

    • Rahsia STP Yang Menghasilkan RM5.4 Juta

    • Contoh Kempen Iklan Yang Berjaya

    • Sambungan Contoh Kempen Iklan

  • 9

    Coaching Bulanan Berterusan

    • Produktiviti Power - Cara Urus Masa

    • 4 Cara Follow-up Supaya Orang Tak Menyampah

    • Cara Bahagikan Masa Bisnes Untuk Ibu Sibuk

    • Cara Strategi Susun Produk Untuk Untung Maksima

  • 10

    Video Asas Tambahan

    • Tak perlu produk, pejabat atau staff untuk mulakan bisnes

    • Bagaimana Nasi Kerabu Beratoq jadi "viral"

    • Di mana nak cari pelanggan?

    • Cara kembangkan bisnes tanpa kos

    • Bagaimana Seorang Pensyarah Menjana 5 Angka Dalam 4 Bulan Dengan Ilmu MB2000

    • Upgrade untuk Akses Penuh

  • 11

    LIVE Coaching Dengan Ahli MB2000

    • Cara Guna Email Marketing Untuk Kedai Tayar

    • "Baru Kena Buang Kerja"

Tentang Guru Kelas

CEO & Founder, Nasihat Niaga

Faisal Abdullah

Faisal Abdullah mempunyai minat yang mendalam di dalam melatih dan membimbing usahawan baru.Beliau melatih usahawan sejak tahun 2008.Beliau memegang amanah sebagai CEO & Founder Nasihat Niaga dan juga Co-Founder CikguClosing.comIdaman beliau untuk membantu usahawan bermula apabila salah seorang pelajarnya hanya berbekalkan modal RM1 mendapatkan bulan RM1.2 juta hanya selepas 1 tahun.Ia memberikan inspirasi kepada En Faisal, lalu satu keputusan dibuat olehnya untuk membantu dan memperkasakan usahawan melalui latihan yang dikelolakan beliau.Sehingga kini, En Faisal telah membantu ramai usahawan berhenti kerja malah sebilangan daripada mereka menjana pendapatan 7 hingga 8 angka setahun.Beliau juga sering dijemput oleh badan universiti, syarikat-syarikat, dan juga badan kerajaan untuk bercakap di conference dan seminar dengan peserta seramai 8,000 orang.

Apa kata pelajar MB2000 yang lepas?

5 star rating

Khas newbie yg tercari panduan mulajan bisnes langkah per...

Noor Syazana Baharudin

Saya dahulu,mula dari 0 imu bisnes setelah saya terjumpa program ini,mulanya ingat apa itu mb2000 setelah membuat pencarian ianya adalah bagaimana langkah ut...

Read More

Saya dahulu,mula dari 0 imu bisnes setelah saya terjumpa program ini,mulanya ingat apa itu mb2000 setelah membuat pencarian ianya adalah bagaimana langkah utk mendapatkn rm2000 untuk perniagaan permulaan.saya mmg mencari sb saya seorg surirumah yg baru berhenti kerja untuk menjaga anak..setelah menelaah ilmu didalamnya yernyata ianya adalah 'SESUATU' Yg lebih betnilai dari apa yg saya bayar!saya applied mmg ia sgt membantu saya darpd mendapat rm100 sebulan menjadi rm1000+sebulan.terima kasih Tuan Faisal Abdullah share ilmu bermanfaat ini.saya sgt bersyukur berjumpa dgn program ini yg mengajar step by step khas newbie yg mahu mulakan bisnes langkah pertama.

Read Less
5 star rating

Belajar ala-ala PJJ (Pendidikan Jarak Jauh)

Zul Hazlie

Semalam saya dapat email dari Tuan Faisal Abdullah tentang makluman program MB2000 sudah beralih ke server baru. Saya diarahkan untuk lakukan beberapa perkar...

Read More

Semalam saya dapat email dari Tuan Faisal Abdullah tentang makluman program MB2000 sudah beralih ke server baru. Saya diarahkan untuk lakukan beberapa perkara untuk dapatkan kembali langganan MB2000 di server baru. Once klik saja pada link, saya ingat akan masuk ke landing page biasa. Landing page yang kena baca dari atas sampai bawah berjela-jela panjangnya (Panjang macam mana pun, saya baca jugak sebenarnya :-P). Tapi tanggapan saya salah. Saya dibawa terus ke percubaan program MB2000 seolah-olah saya baru nak mencuba program tersebut. . Dimulai dengan video penerangan atau 'brainwash' dari Tuan FA. Video tu saja bagi saya sudah bawa keinsofan sebab pointnya tepat. Lebih seronok, saya tonton terus video tersebut melalui TV. Lebih jelas, besar dan clear suaranya. . Saya dibawa step by step maklumat yang saya perlukan. Bukan dilambakkan dalam satu page yang penuh. . Bila saya stop tonton dan ingin tonton kembali, saya perlu login menggunakan username dan password yang dihantar melalui email. . Yang bagusnya, lepas login, paparan pertama terus kepada sambungan video seterusnya yang belum saya tonton dan ada graf progressing pembelajaran setakat ini. . Ini hebat. Rasa macam buat PJJ (Pendidikan Jarak Jauh) zaman U dulu. 😁 . Saya teruskan tontonan sehingga bersedia untuk memulakan program. Kemudian saya diberi pilihan untuk melanggannya atau tidak selepas saya menonton video-video pada awalnya. . Video awalnya tu sebenarnya sudah ada gambaran macamana perjalanan program tersebut (MB2000). Tinggal buat keputusan nak teruskan atau tak sahaja. . Tak nak langgan pun tak apa. Ilmu free pada awalnya tu dah boleh digunakan. Tapi perlu try and error juga sebab maklumatnya bukan versi penuh :-) . Sama juga macam pegi seminar. Kita akan diberi pendedahan pada awalnya tentang program yang bakal kita sertai. Test dulu sebahagian ilmunya. Dan last baru buat keputusan nak teruskan atau tak dengan ilmu yang lebih detail dan advance. . Beza server baru ni, anda boleh layan 'seminar' bila-bila masa hanya di rumah anda sahaja :-)

Read Less
5 star rating

Dalam masa lebih kurang 7 hari, sudah cecah RM100

Suhaili Nain

Telah selesai tonton 4 sesi MB2000 versi rakaman. . Isi MB2000 telah luaskan lagi minda saya dalam bisnes. Cara MB2000 memang berbeza dari apa yang saya ta...

Read More

Telah selesai tonton 4 sesi MB2000 versi rakaman. . Isi MB2000 telah luaskan lagi minda saya dalam bisnes. Cara MB2000 memang berbeza dari apa yang saya tahu. Sekarang saya sedang usaha amalkan teknik menjual dan pemasaran yang Tuan Faisal Abdullah ajar dalam MB2000. Dalam masa lebih kurang 7 hari, sudah cecah RM100. Saya kena usaha keras lagi. :)

Read Less
5 star rating

Ketaq tangan nak balas Whatsapp

Hishamuddin Md Ali

MB2000 mmg best.. Teknik yang diajar membuatkan kita Ketaq tangan nak balas whatsapp.. huhu Thanks sifu

MB2000 mmg best.. Teknik yang diajar membuatkan kita Ketaq tangan nak balas whatsapp.. huhu Thanks sifu

Read Less
5 star rating

Kelas yang sangat menarik dan mudah faham dan dipraktikkan

Hanisah Fadzil

Saya ulang dengar berkali-kali audia kelas ini tanpa rasa jemu. Selagi tak capai target sales yang saya nak, saya akan ulang lagi dan lagi. Terima kasih ...

Read More

Saya ulang dengar berkali-kali audia kelas ini tanpa rasa jemu. Selagi tak capai target sales yang saya nak, saya akan ulang lagi dan lagi. Terima kasih tuan Faisal Abdullah untuk explanation yang tak menjemukan dan mudah difahami.

Read Less
5 star rating

Sy bagi 5 bintang!

Rashid rape

Saya buat bisnes G Shock. Program MB2000 ni diakui memang power dan sy bagi review 5 bintang

Saya buat bisnes G Shock. Program MB2000 ni diakui memang power dan sy bagi review 5 bintang

Read Less
5 star rating

Memang awesome

albassir hassan

Saya buat kraftangan handmade dan program MB2000 ni memang saya bagi 5 bintang. Awesome dan recomennded!

Saya buat kraftangan handmade dan program MB2000 ni memang saya bagi 5 bintang. Awesome dan recomennded!

Read Less
5 star rating

Berbaloi!

Zulkifli bin Ahmad Tarmizi kifli

Panduan ni berbaloi dn ilmu yg sgt power. Sy dh tahu steps nk mulakan Dan berjaya dlm biz

Panduan ni berbaloi dn ilmu yg sgt power. Sy dh tahu steps nk mulakan Dan berjaya dlm biz

Read Less
5 star rating

Jangan Labur Duit sebelum Validate

Mohamad Faiz

MB2000 mengajar asas untuk Test Market dengan membuat Validation sebelum keluarkan Modal Borong Barang/Beli peralatan bisnes. Ilmu asas ini penting supaya...

Read More

MB2000 mengajar asas untuk Test Market dengan membuat Validation sebelum keluarkan Modal Borong Barang/Beli peralatan bisnes. Ilmu asas ini penting supaya usahawan atau bakal usahawan tidak syok sendiri & menyesal apabila tiada permintaan atau susah nak marketkan servis/produk di kemudian hari..

Read Less
2 star rating

Thumbs up!

Noratikah Hamzah

Terima kasih kerana memberi ilmu yang paling dekat dengan orang yg baru nak mula bisnes Ilmu yang praktikal & Judah difahami

Terima kasih kerana memberi ilmu yang paling dekat dengan orang yg baru nak mula bisnes Ilmu yang praktikal & Judah difahami

Read Less
5 star rating

Terbaik pernah sy beli

MAZLAN DOLLAH

Wow. Ini adalah kursus berkenaan bisness yang terbaik yang pernah saya beli. Saya beri rating 5 star. Banyak info dan knowledge yang saya dapat yang tiada pa...

Read More

Wow. Ini adalah kursus berkenaan bisness yang terbaik yang pernah saya beli. Saya beri rating 5 star. Banyak info dan knowledge yang saya dapat yang tiada pada kursus-kursus yang lain. Cara penerangan yang di sampaikan oleh Tuan Faisal adalah sangat mudah di fahami, tidak meleret-leret dan menyentuh perkara-perkara yang sangat basic tapi saya belum tahu sebelum ini. Setiap point yang disampaikan adalah sangat berharga. Saya sangat happy dengan kursus ini dan rasa sangat-sangat berbaloi membelinya. InsyaAllah, saya akan rekomen kepada rakan2 saya yang berminat nak mendalami atau nak belajar pasal bisnes. Mazlan Senawang.

Read Less
5 star rating

Sgt rekomended

jeflin mosamin jeflin

Sapa nak bisnes I rekomen sgt2 MB2000 ni. Berbaloi

Sapa nak bisnes I rekomen sgt2 MB2000 ni. Berbaloi

Read Less
5 star rating

Bagus dan mudah faham

Ara --

Faham dan sgt jelas apa yg nk kne buat utk berjaya dlm bisnes. Terima kasih atas ilmu

Faham dan sgt jelas apa yg nk kne buat utk berjaya dlm bisnes. Terima kasih atas ilmu

Read Less
5 star rating

Musim PKP makin ramai yang berniaga? Persaingan meningkat...

saiful epol

Antara rujukan saya untuk menjawab persoalan diatas ialah Program MB2000 yang dikendalikan oleh Tuan Faisal Abdullah. Kuncinya ialah : Validate. iaitu kit...

Read More

Antara rujukan saya untuk menjawab persoalan diatas ialah Program MB2000 yang dikendalikan oleh Tuan Faisal Abdullah. Kuncinya ialah : Validate. iaitu kita perlu sahkan atau buktikan yang idea bisnes kita itu mempunyai permintaan. Alhamdulillah Saya masih rujuk dan puas hati sebab dapat refresh dan ulang berkali kali sampai faham 😁👍 Tuan / puan yang berminat nak menambah ilmu bisnes sewaktu musim PKP ini boleh cuba search nasihatniaga.my. Ilmu di website ini antara yang real dan mudah untuk dipraktiskan. Ianya ilmu praktikal dan kurang teori yang panjang berjela-jela hehe. *Disclaimer = saya tak dapat apa-apa komisen bila promosikan website ini ya 😁

Read Less
5 star rating

My Thought of MB2000

nadya rosdy

For me, it is quite hard to earn RM2000 per month. However, i believe that with proper guide from the expert, there might be high possibility for me to get ...

Read More

For me, it is quite hard to earn RM2000 per month. However, i believe that with proper guide from the expert, there might be high possibility for me to get the amount monthly.

Read Less













MB2000 mengandungi rahsia memulakan bisnes dengan paling cepat dengan risiko paling rendah. Daftar kelas percubaan percuma sekarang.

Anda juga mungkin berminat dengan...

Dapatkan Offer

Masukkan kupon diskaun FREEDOM2020