Cara Rancang Yearly Marketing Plan

Cara Rancang Yearly Marketing Plan

Belajar cara stabilkan aliran wang tunai dengan merancang pelan marketing 12 bulan akan datang

Setiap kali apabila masuk tahun baru (atau tak masuk tahun baru pun) sebagai usahawan kita perlu ada perancangan terhadap perjalanan bisnes kita.

Jika tiada perancangan, bisnes anda tidak akan bergerak dengan baik.

Antara aktiviti utama bisnes yang anda perlu ambil berat ialah dengan memastikan cashflow duit yang masuk ke dalam syarikat dirancang dengan amat baik dan teratur.

Anda sudah perlu rancang apakah daily cashflow, weekly cashflow mahupun montly cashflow supaya sales anda akan konsisten sepanjang tahun.

Tapi adakah anda tahu bezakan apa itu daily cashflow, weekly cashflow dan montly cashflow ?


Strategi marketing macam mana nak digunakan terutama untuk mendapatkan instant cashflow setiap bulan bagi menampung daily cashflow ?

Ataupun selama ini anda tidak pernah pun ambil tahu berkenaan perkara ini?

Sebab itulah anda dapat dapati yang setiap bulan cashflow syarikat anda tidak konsisten dan asyik merudum sahaja.

Anda mahu perbaiki keadaan tersebut dengan merancang kembali perjalanan bisnes supaya dapat memberikan cashflow yang positif setiap bulan?

Panduan ini adalah di dalam bentuk video yang anda boleh download dan simpan sendiri untuk mengulang kaji.

Dengan "Cara Rancang Yearly Marketing Plan", anda dapat belajar :


1. Apakah itu daily cash, weekly cash dan montly cash beserta contohnya

2. 14 jenis offer untuk ditawarkan setiap bulan

3. 2 langkah utama rancang strategi marketing tahunan bisnes anda

4. Step by step beserta contoh rancang Plan Umum, Plan Khusus dan Plan Lebih Khusus

5. Menjawab persoalan tentang tujuan utama adakan kempen promosi atau diskaun



Siapa yang perlu daftar kelas ni?


1. Golongan usahawan yang setiap bulan cashflow syarikatnya tidak cantik

2. Tidak ada idea macam mana nak plan marketing untuk dapatkan cashflow yang konsisten setiap bulan

3. Selama ini tiada plan yang konkrit untuk dapatkan cashflow positif sama ada daily, weekly atau montly.

4. Ingin kembangkan bisnes ke tahap yang lebih baik


Siapa yang tak sesuai daftar ke kelas ini?


Ada ke yang tak sesuai? Ada jika dia sudah jelas dan tahu plan perjalanan bisnesnya dan dia sudah ada plan yang teratur untuk mendapatkan cashflow yang konsisten.

Ya sudah tentu boleh kerana MCP ini lebih tekankan untuk anda dapatkan instant cashflow hasil dari montly promo yang berkesan.


Ada lagi berbaki lebih kurang 3 bulan untuk anda rancang marketing bagi mendapatkan cashflow yang baik tahun ini.

Dan sudah tentu anda dapat terus gunakan ilmu di dalam kelas ini untuk merancang marketing anda untuk tahun hadapan dan tahun-tahun seterusnya

What's included?

8 Videos
1 Text
1.0
Faisal Abdullah
Faisal Abdullah
CEO & Founder, Nasihat Niaga

Latarbelakang Guru

Faisal Abdullah mempunyai minat yang mendalam di dalam melatih dan membimbing usahawan baru.

Beliau melatih usahawan sejak tahun 2008.


Beliau memegang amanah sebagai CEO & Founder Nasihat Niaga dan juga Co-Founder CikguClosing.com

Idaman beliau untuk membantu usahawan bermula apabila salah seorang pelajarnya hanya berbekalkan modal RM1 mendapatkan bulan RM1.2 juta hanya selepas 1 tahun.

Ia memberikan inspirasi kepada En Faisal, lalu satu keputusan dibuat olehnya untuk membantu dan memperkasakan usahawan melalui latihan yang dikelolakan beliau.

Sehingga kini, En Faisal telah membantu ramai usahawan berhenti kerja malah sebilangan daripada mereka menjana pendapatan 7 hingga 8 angka setahun.

Beliau juga sering dijemput oleh badan universiti, syarikat-syarikat, dan juga badan kerajaan untuk bercakap di conference dan seminar dengan peserta seramai 8,000 orang.

faisal@nasihatniaga.com

Shahidatun Najwa Md Akhir

Sangat clear dan bermanfaat

Terima kasih banyak tuan faisal. Terjawab soalan saya dengan tengok video ni. Sebelum dengar orang lain sibuk merancang yearly marketing plan, tapi saya tak ada idea apa yang perlu dirancang. Bila dah belajar panduan in, Alhamdulillah sangat jelas...

RM90.00

Mahu aliran tunai yang lebih stabil? Daftar kelas ini sekarang

Try Sebelum Beli

Anda juga mungkin berminat dengan kelas ...

Cara Tulis Iklan Power
Asas Tulis Headline Power