Tanpa headline, keseluruhan kempen iklan kita tidak akan dibaca.

Headline amat penting dalam kempen pemasaran.

Ia boleh menentukan samada kempen kita berjaya atau tidak. 

Ia boleh menentukan kita akan untung besar, atau rugi besar.

Penulisan headline mempunyai satu formula yang mudah. Jika diikuti, sesiapa sahaja boleh menulis headline yang power, walaupun tiada pengalaman copywriting.

Kelas ini merupakan rakaman kelas LIVE. Dua contoh diberikan, iaitu untuk produk Vitamin C, dan juga produk kesihatan dan kecantikan.

Namun, formula ini boleh digunakan untuk apa sahaja produk dari apa sahaja industri.


Tentang Guru Kelas

CEO & Founder, Nasihat Niaga

Faisal Abdullah

Faisal Abdullah mempunyai minat yang mendalam di dalam melatih dan membimbing usahawan baru.Beliau melatih usahawan sejak tahun 2008.Beliau memegang amanah sebagai CEO & Founder Nasihat Niaga dan juga Co-Founder CikguClosing.comIdaman beliau untuk membantu usahawan bermula apabila salah seorang pelajarnya hanya berbekalkan modal RM1 mendapatkan bulan RM1.2 juta hanya selepas 1 tahun.Ia memberikan inspirasi kepada En Faisal, lalu satu keputusan dibuat olehnya untuk membantu dan memperkasakan usahawan melalui latihan yang dikelolakan beliau.Sehingga kini, En Faisal telah membantu ramai usahawan berhenti kerja malah sebilangan daripada mereka menjana pendapatan 7 hingga 8 angka setahun.Beliau juga sering dijemput oleh badan universiti, syarikat-syarikat, dan juga badan kerajaan untuk bercakap di conference dan seminar dengan peserta seramai 8,000 orang.

Apa orang lain kata tentang kelas ni?

5 star rating

Lepas Belajar Asas Tulis Headline, Baru Saya Faham.

wan fazlina wan fhuad

Selama ni, saya tulis headline ikut gerak hati je. Main teka-teka apa yang orang nak tahu, apa yang orang suka ambil tahu. Lepas tu saya sumbat semua dalam s...

Read More

Selama ni, saya tulis headline ikut gerak hati je. Main teka-teka apa yang orang nak tahu, apa yang orang suka ambil tahu. Lepas tu saya sumbat semua dalam satu headline. Sudahnya, iklan saya tiada sorang pun yang sudi like atau komen. Selepas dengar rakaman video Tuan Faisal, baru saya faham, kenapa orang tak minat nak baca iklan saya. Sekarang, saya dah berjaya tulis 43 headline untuk saya brainstorm dulu dengan team agen dan dropship, sebelum diiklankan. Terima kasih sifu kerana sudi berikan video ini secara percuma.

Read Less
4 star rating

Powerlah ilmu ini. Percuma pula!

Hezrizah OTHMAN

Assalamualaikum Tuan Faisal, Terima kasih untuk ilmu yang amat berguna ini. Baik hati betul En. Faisal beri PERCUMA! Saya akan berusaha untun mengaplik...

Read More

Assalamualaikum Tuan Faisal, Terima kasih untuk ilmu yang amat berguna ini. Baik hati betul En. Faisal beri PERCUMA! Saya akan berusaha untun mengaplikasikannya dalam perniagaan saya. Terima kasih.

Read Less
5 star rating

Wow!

Dean Donovan

Rugi kalau tak dengar, ni betul2 penting bagi yg dah expert . Lagilah bagi yg baru start tu

Rugi kalau tak dengar, ni betul2 penting bagi yg dah expert . Lagilah bagi yg baru start tu

Read Less
5 star rating

Mudah Rupanya buat Headline

Mohd Khairi Khafif

Saya sangka sangat susah tulis headline, tapi Cikgu dah tunjuk jalan yang mana sangat mudah bila kita tau kekuatan kelemahan sesebuah produk sahaja dah boleh...

Read More

Saya sangka sangat susah tulis headline, tapi Cikgu dah tunjuk jalan yang mana sangat mudah bila kita tau kekuatan kelemahan sesebuah produk sahaja dah boleh menjadikan headline kita kuat menarik mata pelanggan membaca. Terima kasih Cikgu

Read Less

Anda juga mungkin berminat dengan kelas...

  • RM70.00

    RM70.00Cara Tulis Iklan Power

    Buy Now
  • RM7.00

    RM7.00Cara Dapatkan Idea Menulis Iklan Yang Amazing

    Buy Now